Instagram přidává nástroj pro vyhledávání firem v mapě

15. 9. 2021Novinky

Instagram začal testovat novinku s názvem Map Search, která umožní objevovat firmy a zajímavá místa v mapě integrované přímo do aplikace, zjišťovat informace o každém uvedeném podniku a také zveřejňovat příspěvky označené daným místem.

Uživatelé, kteří již mají k novému nástroji přístup, mohou kliknout na ikonu mapy v pravém horním rohu záložky Objevit. Poté se připojí k novému prostředí pro vyhledávání v mapě. V něm jsou zatím uvedené především kavárny a restaurace, ale najdete tu také obchody, zábavní podniky a další.

Když kliknete na jednu ze značek umístění, zobrazí se další informace o tomto místě. Pro firmy to znamená, že mohou přidat provozní dobu, adresu, údaje o ceně, stejně jako propojení s jejich Instagram profilem a zobrazení veřejných příspěvků.

Zdroj: Social Media Today

Jedná se tak o další zajímavý doplněk, který nabízí přímější spojení mezi Instagramem, uživateli a firmami. Právě firmám se tím otevírá další skvělá možnost, jak být na sociálních sítích vidět a propagovat se.

Novinka je dostupná zatím v Austrálii a na Novém Zélandu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře