Instagram přináší Direct zprávy i na web

20. 1. 2020Novinky

Instagram zavádí Direct Messages i do svého webového rozhraní. Vyslyšel tak prosby uživatelů, kterým ve webové aplikaci posílání a přijímání soukromých zpráv chybělo.

Přímé zprávy jste si dosud mohli s ostatními uživateli vyměňovat pouze v mobilní verzi Instagramu s operačním systémem Android a iOS.

Novinka má souvislost s tím, že Facebook začal od loňska spojovat schránky Facebooku a Instagramu. Novinka má být dobrým pomocníkem spíš pro běžné uživatele než pro business účty. Ovšem úlevu představuje do značné míry i pro všechny firmy, značky, tvůrce a správce komunit po celém světě, kteří často musí být se svými sledujícími v kontaktu pouze přes telefon, což je náročnější než komunikace přes počítačovou klávesnici.

Zdroj: Wersm.com

Instagramové zprávy na webu mají fungovat stejně jako na mobilu. Budete moci vytvářet nové konverzační skupiny nebo komunikovat jeden na jednoho, a to buď z okna zpráv nebo přímo z profilu uživatele. Zprávy můžete také lajkovat dvojitým kliknutím a do konverzace sdílet fotky z počítače.

Zatím má novinku k dispozici jen malé procento uživatelů, protože ji Instagram teprve testuje. Potvrdil však, že všem uživatelům má být k dispozici co nejdříve.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře