Instagram redesignuje webovou verzi

14. 11. 2022Novinky

Instagram upravil podobu webové verze aplikace. K dispozici je nyní svěžejší design přizpůsobený větší obrazovce, který usnadňuje pohyb mezi záložkami.

Instagram novinku spustil společně s funkcí, která umožňuje profesionálním účtům plánovat příspěvky. Nový design sociální sítě je čistší, rychlejší a jednodušší na používání. Což je velký posun kupředu, protože dosud webová verze Instagramu představovala spíše zvětšeninu mobilního rozhraní.

Nový design Instagramu přesunul menu a ikony, jako je domovská stránka, vyhledávání, zprávy a oznámení, na boční panel. Ve starším designu pro web se všechny možnosti nacházely v horní části mřížky. Pokud jste tedy chtěli přejít na jinou kartu, museli jste vždy nejdříve rolovat nahoru.

Nový design tento problém řeší tím, že tyto možnosti přesouvá na stranu. Nový postranní panel se roztahuje a sbaluje podle toho, na které obrazovce se nacházíte.

Instagram zavádí tento redesign postupně a bude dostupný všem uživatelům.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře