Instagram rozšiřuje carousely na 20 obrázků

9. 8. 2024Novinky

Instagram rozšířil možnosti carouselových příspěvků. Nyní můžete do jednoho postu zahrnout až 20 obrázků či videí.

Instagram tuto novinku představil v březnu a nyní ji spouští globálně. K dispozici ji tedy mají již všichni uživatelé aplikace.

V tuto chvíli se vám na Instagramu zobrazí upozornění, že můžete přidat až 20 fotografií nebo videí do jednoho carouselu ve feedu.

Zdroj: Social Media Today

Carouselové příspěvky se na Instagramu těší velké oblibě, proto není divu, že Instagram v poslední době experimentoval také s dalšími funkcionalitami týkajícími se tohoto formátu.

Na konci loňského roku představil společné carousely, letos v únoru začal testovat carousely v Reels, v březnu umožnil komentovat konkrétní části carouselových příspěvků, v červnu přidal do carouselů textové překryvy a možnost formátování obsahu stejně jako možnost přidat hudbu do carouselů obsahujících videa.

Nejnovější aktualizace umožňuje firmám ještě efektivněji prezentovat produkty a služby, uživatelům a tvůrcům zase nabízí více prostoru pro sdílení zážitků či zajímavého obsahu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře