Instagram rozšiřuje test společných carousel příspěvků

1. 11. 2023Novinky

Instagram rozšířil testování nové funkcionality, která umožní podílet se na tvorbě carousel příspěvků zveřejněných ve feedu. Nyní ji mají k dispozici první vybraní uživatelé. Cílem je zvýšit zapojení v aplikaci.

Instagram novinku interně testoval od srpna a nyní ji otevírá více uživatelům. Nová funkcionalita umožní ostatním uživatelům doplňovat zveřejněné příspěvky vlastními fotkami a videi.

Tato možnost je přitom volitelná. Autoři příspěvků ji mohou v nastavení aplikace povolit či zakázat. Pokud ji umožní, ostatní uživatelé jim mohou odeslat vlastní příspěvek ke zvážení.

Jakýkoliv doplňující obsah se u příspěvku zobrazí teprve po schválení tvůrcem. Navíc se objeví pouze jako součást aktualizace tvůrce, nikoliv na vlastním profilu nebo feedu uživatele.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Instagram se tak znovu opírá o klíčový faktor zapojení a navazuje na své předchozí aktivity. V roce 2021 přidal do příběhů nálepku Add Yours, díky které mohou tvůrci vyzvat ostatní, aby reagovali na jejich obsah. Loni také rozšířil remixy na všechna videa.

Novinka bude zatím dostupná pouze pro osobní účty, firemní účty si musejí ještě počkat. Pokud ji však Instagram zavede i tady, znamená to, že značky již nebudou muset vyzývat uživatele k tomu, aby přidali konkrétní hashtag a následně hledali UGC. Namísto toho by je mohly požádat, aby k původnímu příspěvku přidali svůj vlastní obsah.

Podrobnosti se dozvíte zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře