Instagram umožní okomentovat konkrétní část carouselu

26. 3. 2024Novinky

Instagram testuje novou funkcionalitu v carouselových příspěvcích. Nově bude možné okomentovat konkrétní obrázek z vícečetného příspěvku.

Novinka bude fungovat jednoduše. Do komentáře uvedete číslo obrázku, kterého se váš zájem týká, a napíšete odpověď. Komentovat přitom půjde statické obrázky i videa.

Příklad: Pokud budete chtít okomentovat druhý obrázek z carousel postu, do části pro tvorbu komentáře napíšete @2 a poté zadáte svou odpověď.

Zdroj: Brent Colmer

Váš komentář se následně zobrazí společně s miniaturou konkrétního obrázku.

Zdroj: Brent Colmer

Instagram tím hledá další způsob, jak zvýšit angažovanost uživatelů v aplikaci. Zároveň chce podpořit větší interakci kolem jednotlivých prvků obsahu a odstranit nejasnosti při komentování carouselových příspěvků.

Carouselové příspěvky se staly důležitou součástí Instagramu, protože se snaží podporovat osobnější sdílení. Loni na podzim proto začal Instagram testovat společné sdílení carousel postů, které umožňují ostatním uživatelům přispívat k aktualizacím. Nedávno také začal testovat rozšířené carousely, kdy v rámci jedné aktualizace lze sdílet až 20 obrázků.

Tuto novinku Instagram testuje zatím jen s omezeným počtem uživatelů.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře