Instagram testuje carousel příspěvky v Reels a samolepky z videí

19. 2. 2024Novinky

Instagram začal testovat carousel formát obsahu v rámci videí Reels. Díky tomu můžete zveřejnit více videí a/nebo fotografií v jediném reelu. Kromě toho Instagram spustil možnost tvořit animované samolepky z výřezu videí.

Carousel Reels

Na Instagramu budete moci publikovat Reels s více snímky v jedné řadě. Příspěvky typu carousel jsou šikovným doplňkem, které vám poskytnou více prostoru pro prezentaci vašich produktů či služeb anebo dalšího obsahu, který může uživatele oslovit.

Hodí se zejména, pokud publikujete statické fotografie či obrázky. Lze do nich nahrát ale také jednotlivá videa.

Instagram momentálně testuje novinku s několika vybranými uživateli a firmami. Kdy ji zavede globálně, zatím neoznámil.

Samolepky z videí

Instagram rozšířil možnost tvořit nálepky typu Výstřižky také na videa. Nyní tak můžete vytvářet animované samolepky z kteréhokoliv videoklipu, který jste v aplikaci zveřejnili.

Zdroj: Jonah Manzano

Díky tomu získáte mnoho dalších kreativních možností, které pak můžete opakovaně používat a sdílet ve svých Stories a Reels.

Stejně jako u nálepek vytvořených z fotografií platí, že tvůrce může vytvořit samolepku jak z příspěvku, který sám zveřejnil, tak z obsahu někoho jiného. Oprávnění k vytváření výřezů z cizího obsahu však musí autoři povolit. Ve výchozím nastavení je tato funkce opt-in. Pokud tuto možnost povolit nechcete, můžete ji vypnout. Platí také, že pokud vytvoříte nálepku s výřezem z příspěvku někoho jiného a tento uživatel příspěvek odstraní, znamená to, že i vy o svou nálepku přijdete.

Instagram novinku již zavedl a je k dispozici všem uživatelům aplikace.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře