Instagram testuje náhled umístění příspěvku

6. 2. 2024Novinky

Instagram začal testovat novou funkcionalitu, pomocí které si můžete ještě před zveřejněním příspěvku zobrazit, jak bude vypadat v mřížce vašeho profilu. Díky tomu zjistíte, jak a jestli každá vaše aktualizace zapadá do celkové estetiky vašeho Instagramu.

Někteří uživatelé již v procesu vytváření příspěvku vidí nové tlačítko Zobrazit náhled. Když na něj kliknete, ukáže se vám náhled, jak a kam příspěvek zapadne do aktuálního formátu vašeho profilu včetně připnutých příspěvků.

Pokud už tuto možnost máte k dispozici, můžete ji využít při tvorbě všech příspěvků s jednotlivými obrázky, videi a carousely. U videí Reels zatím dostupná není.

Alternativní podoba tlačítka vypadá následovně:

Zdroj: Lindsey Gamble

Nová funkcionalita by mohla usnadnit udržení celkového tématu a dojmu z vašeho profilu. Díky ní se můžete ujistit, že je všechno, co zveřejníte, v souladu s koncepcí, se kterou k vaší prezentaci na Instagramu přistupujete.

Jedná se sice o menší aktualizaci, která je ovšem praktická a může vám pomoci v rozhodování, co a jakým způsobem zveřejnit, abyste maximalizovali estetiku i dopad vašeho profilu. Zachování konzistence je totiž klíčem k budování prezentace v aplikaci a mnoho tvůrců získává popularitu právě díky tomuto přístupu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře