Instagram testuje nástroj pro jednorázové, neupravené fotky

20. 5. 2024Novinky

Instagram vyvíjí novou funkcionalitu, která uživatelům umožní sdílet s přáteli rychlé, needitované snímky bez filtrů. Cílem je podnítit přímé interakce a nabídnout nové možnosti v rámci soukromých konverzací.

Nový nástroj Peek na Instagramu by umožnil poslat ostatním uživatelům rychlý snímek, který by se pak zobrazil v jejich schránce přímých zpráv.

Tuto fotografii pořídíte a odešlete zároveň snadným kliknutím na ikonu usmívajícího se fotoaparátu. Instagram tedy v tomto případě nenabízí žádný prostor pro úpravy ani jiné vylepšení.

Příjemce by si pak mohl fotku prohlédnout pouze jednou, poté snímek zmizí.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Postup je podobný jako u platformy BeReal, která umožňuje posílat jednoduché snímky v reálném čase, které mají zachycovat každodenní život, bez tlaku na výkonnost. Narozdíl od BeReal by však Peek neměl stanovené časové požadavky na zveřejnění.

Jak již bylo zmíněno, Peek neumožní provádět žádné úpravy, což jde ruku v ruce s názorem, že mnoho uživatelů sociálních sítí má už dost editovaných, umělých portrétů, které řada lidí zveřejňuje a které zobrazují idealistickou verzi sebe sama. V současnosti sociálními sítěmi více rezonuje touha po větší opravdovosti a autentičnosti.

Instagram nástroj zavádí také proto, aby podnítil větší interakce, jež se odehrávají v soukromých chatech. Právě sem se totiž přesunula aktivita uživatelů, přičemž mnozí se odklánějí od sdílení obsahu ve veřejném feedu. Nástroj Peek by tak mohl být zajímavým a zábavným doplňkem soukromých konverzací.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře