Instagram testuje nové funkcionality pro Reels a feed

14. 9. 2021Novinky

Instagram chce, aby lidé a firmy používali videa Reels v takové míře, do jaké je to jen možné. Aby ne – krátká videa na sociálních sítích jsou totiž největším trendem dneška. Proto přichází s novou funkcionalitou, která tento cíl podpoří. Kromě ní pak testuje další novinku, díky které si lépe přizpůsobíte kanál příspěvků.

Montage

Instagram testuje (zatím interně) nový nástroj s názvem Montage, který vám umožní převést Stories na Reels, respektive spojit více příběhů do jednoho klipu.

Postup je jednoduchý. V prvním kroku zobrazíte vybrané příběhy v požadovaném pořadí. Instagram je pak automaticky zformátuje do jednoho krátkého videa a nakombinuje prvky každého snímku. Ve finále pak doporučí zvuk, který bude nový klip doprovázet, a opět ho automaticky synchronizuje s vytvořenými přechody.

Jedná se tak o velice praktický nástroj, který vám ušetří čas i nápady.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Favorites

Druhou funkcionalitou, kterou Instagram vyvíjí, je nástroj Favorites. Ten vám umožní vybrat oblíbené publikum, tedy konkrétní profily, jejichž příspěvkům dá Instagram ve vašem feedu vyšší prioritu.

Business účtům se tak otevírá nová příležitost, jak být více vidět, a zároveň výzva, aby si vás lidé do této kategorie přidali.

Zdroj: Alessandro Paluzzi
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře