Instagram testuje nové omezení nevhodných komentářů

14. 10. 2020Novinky

Instagram přidá nové nástroje, kterými chce omezit kyberšikanu v aplikaci a ochránit především mladší publika. Umožní například automaticky schovat urážlivé komentáře.

Prvním z nástrojů, které Instagram testuje, je funkcionalita pro automatické skrytí komentářů, které se podobají těm, jež uživatelé v minulosti nahlásili, anebo mohou obsahovat spam. Váš komentář bude nadále dostupný tak, že kliknete na možnost Zobrazit skryté komentáře.

Zdroj: Social Media Today

Tento proces představuje proaktivnější způsob, jak se vyrovnávat s problematickým obsahem v diskusi. Instagram už má zavedený automatický varovný systém, který uživatele upozorní, když se pokusí zveřejnit komentář, jenž síť detekuje jako urážlivý.

Zdroj: Social Media Today

Nový prvek bude používat stejný proces, ale tyto komentáře sám aktivně skryje.

Kromě toho Instagram nově upozorní na to, když uživatelé opakovaně zveřejní potenciálně urážlivý komentář. Pokud daný komentář jiní uživatelé nahlásí, dostanete od Instagramu varování, abyste svou akci přehodnotili, jinak vám může smazat účet.

Zdroj: Social Media Today

Instagram k těmto krokům přistupuje kvůli průzkumu z roku 2017, který ukázal, že Instagram je nejhorší sociální sítí pro duševní zdraví a pohodu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře