Instagram testuje nový způsob přidávání hashtagů

11. 10. 2018Novinky

Co je podle vás lepší? Zahrnout instagramové hashtagy do příspěvku, nebo je vložit do prvního komentáře pod něj? Vypadá to, že toto dilema brzy přestanete řešit. Instagram totiž testuje přidávání hashtagů do samostatného políčka mimo příspěvek.

Někdo tvrdí, že hashtagy ruší hlavní text, a vkládá je raději do komentáře, jiní je zase používají jako typickou a nezbytnou součást instagramové komunikace. Všichni se ale shodnou, že bez použití hashtagů to na Instagramu zkrátka nejde.

Protože se přístupy rozcházejí a ani jedna varianta se nezdá být úplně optimální, začal Instagram testovat zcela nový způsob přidávání hashtagů. K dispozici bude samostatné pole „Add Hashtags“, které najdete v nástroji pro vytváření příspěvků a které se bude ve výsledku nacházet mimo hlavní obsah.

Když na políčko kliknete, zobrazí se vám možnost napsat vlastní hashtag, případně si vybrat z nabídky. Stále se však najdou uživatelé, kteří hashtagy nepoužívají. Novinka s nimi počítá. Vkládání hashtagů je dobrovolné, políčko může zůstat zcela volné.

Počet hashtagů, které můžete přidat, nebude nikterak omezený. Dneska platí limit 30 hashtagů na post.

Nové přidávání hashtagů je logickým krokem. Roste totiž počet uživatelů a firem, které se snaží mít efektivní obsah, který ale zároveň nenaruší nic, co by mohlo být navíc. Chtějí mít příspěvky „čisté“, soustředit pozornost uživatelů jen na to hlavní, současně však maximalizovat dosah obsahu.

Výhody přinese novinka ale i samotnému Instagramu, protože bude moci lépe kategorizovat obsah a zobrazovat ve vyhledávání jen ty nejrelevantnější posty.

Novinka se zatím testuje. Je ale velmi pravděpodobné, že ji Instagram brzy zavede do praxe.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře