Instagram testuje předplatné pro fanoušky

20. 1. 2022Novinky

Instagram spustil první testování nové možnosti předplatného pro tvůrce obsahu. Ta jim poskytne další příležitost k monetizaci a v ideálním případě je bude více motivovat k tomu, aby svůj obsah nadále zveřejňovali právě na Instagramu.

Novou ikonou pro předplatitele je fialová korunka, která se bude zobrazovat u komentářů předplatitelů v příspěvcích, bude zvýrazňovat předplatitele ve Stories a také označovat živé přenosy, které jsou přístupné pouze platícím členům.

Jak Instagram tvrdí, díky předplatnému mohou tvůrci navázat hlubší vztahy se svými nejzajímavějšími sledujícími a zvýšit svůj pravidelný měsíční příjem tím, že předplatitelům poskytnou přístup k exkluzivnímu obsahu a výhodám, a to vše v rámci stejné platformy, kde s nimi již komunikují.

Tato možnost je v současné době ve velmi omezeném živém testování. Vybraní tvůrci mají na svém profilu tlačítko Přihlásit se k odběru, které fanoušky propojí s registrací.

Zdroj: Instagram

Ti, kteří mají přístup, si mohou účtovat proměnlivou měsíční částku za předplatné (od 0,99 do 99,99 USD), která platícím členům umožní přístup k:

  • živému vysílání pouze pro předplatitele – tvůrci mohou svým předplatitelům vysílat exkluzivní live videa, která jim umožní hlubší zapojení.
  • Stories pouze pro předplatitele – tvůrci mohou vytvářet exkluzivní příběhy, kde mohou sdílet zákulisí, vytvářet speciální ankety a mnoho dalších možností. Tyto příběhy budou moci navíc ukládat mezi hlavní události určené pouze pro předplatitele. Stories pro předplatitele budou mít výrazný fialový kroužek, který bude označovat exkluzivitu.
  • odznakům pro předplatitele – tvůrci uvidí u komentářů a primárních a vyžádaných zpráv ve schránce speciální odznak, aby mohli snadno identifikovat své předplatitele.

Facebook uvedl, že minimálně do roku 2023 nebude inkasovat žádný podíl z předplatného u žádného produktu, který pod něj spadá (kromě nezbytných poplatků).

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře