Instagram testuje sekci Shop v kartě Prozkoumat

21. 7. 2020Novinky

Instagram podniká další krok k tomu, aby se stal výraznou e-commerce platformou. Do záložky Prozkoumat přidá novou sekci Shop. Ta zobrazí produkty, které si tu můžete zakoupit.

Seznam produktů v rámci Shop bude personalizovaný. Instagram doporučí každému uživateli zboží na základě účtů, které sleduje, a firem, které mají na Instagramu zalistované zboží.

Pokud jste ověřená firma a chcete, aby se vaše produkty objevily v nové sekci, je potřeba produkty otagovat v příspěvcích. Díky tomu je algoritmus, který lidem doporučuje obsah, vezme v potaz a ony si tak najdou cestu k potenciálním zákazníkům.

Zdroj: Instagram

Sekce Shop by se měla v druhé polovině roku objevit také v navigační liště Instagramu. Dostat se k produktům tak bude otázka jednoho kliknutí.

Zdroj: Social Media Today

Instagram zatím testuje novinku na malém počtu uživatelů v USA. Podrobnosti se dočtete na blogu Instagramu nebo na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře