Instagram testuje zobrazení Stories podle lokality

24. 8. 2018Novinky

Instagram chce dát uživatelům větší kontrolu nad tím, kdo uvidí jejich obsah. Nový nástroj tak umožní nastavit zobrazení Stories podle země. To v praxi znamená, že si budete moci řídit dosah příběhů podle vašich potřeb a strategií.

Nový nástroj bude k dispozici v nastavení Stories, kde si budete moci funkci aktivovat nebo ji nechat vypnutou. V případě potřeby si vyberete specifické země, ve kterých bude obsah viditelný.

Díky tomu si můžete vytvořit různé Stories, které budou specifické pro daný národ. Praktické využití se nabízí například v souvislosti s událostmi nebo svátky, protože se v jednotlivých zemích můžou lišit podle data. Další možností jsou pak produkty, které jsou cílené jen pro určitou zemi.

Instagram funkcionalitu zatím testuje. Už teď se ale zdá být užitečná hlavně pro mezinárodní značky, které mají cílové trhy ve více zemích.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře