Instagram umožní sdílet komentáře ve Stories

6. 9. 2023Novinky

Instagram testuje nový způsob interakce s odpověďmi na příspěvky. Kromě toho experimentuje s novou interaktivní nálepkou, která by mohla pomoci zvýšit angažovanost uživatelů.

Sdílení komentářů

Instagram testoval interně možnost sdílet komentáře z jakéhokoliv veřejného příspěvku nebo videa Reels do příběhu v posledních několika měsících. Nyní novou funkcionalitu rozšiřuje k více uživatelům.

Novinka funguje tak, že pokud přejedete na daném komentáři doleva, zobrazí se vám nová možnost sdílet jej ve vašem příběhu. Komentář se pak objeví v novém typu nálepky, kterou můžete umístit kamkoliv do příběhu.

Z marketingového hlediska se může jednat o dobrý způsob, jak zdůraznit pozitivní zmínky a dát vašim angažovaným fanouškům prostor. Zároveň se nabízí další příležitost pro prezentaci zmínek o vašich produktech v jiných příspěvcích.

Nová nálepka

Instagram chystá ještě další novou nálepku, která funguje na bázi astrologie. Nálepka obsahuje symbol a název vašeho znamení. Můžete ji přidat do Stories a Reels.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Nálepka bude vybízet k zapojení ostatních uživatelů. Nabízí totiž možnost porovnat hvězdná znamení a jejich vzájemnou kompatibilitu.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Na první pohled se jedná o drobný až nevýznamný prvek, ovšem výzkumy naznačují, že astrologie zaznamenává v poslední době především mezi mladším publikem opětovný rozmach. Nová nálepka tak může sloužit jako cenný a atraktivní prostředek, jak podnítit větší zapojení těchto uživatelů.

Pokud tedy cílíte na uživatele mladší generace, můžete novou funkcionalitu použít například k prezentaci hvězdného znamení daného měsíce a sdílet informace o značce nebo produktu založené na klíčových vlastnostech tohoto znamení.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře