Instagram umožní sdílet příspěvky pouze s blízkými přáteli

8. 9. 2023Novinky

Instagram zavádí novou možnost soukromého sdílení a zobrazování příspěvků. Snaží se tím přizpůsobit tomu, jak se v aplikaci uživatelé chovají.

Instagram zaznamenává, že nadále pokračuje trend, kdy lidé používají aplikaci v uzavřenějších skupinách a veřejné příspěvky z feedu si přeposílají v soukromých konverzacích.

Z tohoto důvodu začal testovat novou funkcionalitu, která by tomu odpovídala.

Během tvorby příspěvku nyní uvidíte novou možnost Publikum. Zde můžete zvolit, komu se má váš příspěvek zobrazit. Buď ho můžete zveřejnit standardně, přičemž ho uvidí všichni uživatelé beze změn, anebo pouze pro vybrané účty (blízké přátele).

Zdroj: Lia Haberman

V podstatě se tak jedná o rozšíření funkcionality Blízcí přátelé, kterou Instagram přidal ve Stories v roce 2018. Od té doby je k dispozici také v poznámkách Notes a videích Reels.

Instagram už dříve experimentoval s několika dalšími variantami soukromého sdílení. Některé z nich zahrnovaly i možnost sdílení příspěvků s vybranými uživateli. Pokud nechcete své příspěvky zobrazovat veřejně, můžete svůj profil také přepnout na soukromý.

Novinka však jde ještě o krok dál a umožní omezit veřejné sdílení už v rámci procesu vytváření obsahu. Navíc ji můžete nastavit pro každý jednotlivý příspěvek zvlášť. Je také dobré myslet na to, že pokud chcete crosspostovat, žádný výběr, který provedete na Instagramu, neovlivní nastavení publika na Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře