Instagram zavede koncepty Stories

25. 3. 2021Novinky

Instagram oznámil, že brzy přidá novou možnost uložit Stories jako koncept a zveřejnit je později. To je určitě vítaná novinka pro všechny správce businessových profilů.

Po konceptech Instagram Stories volají správci a značky už velmi dlouho. Nabízí totiž mnohem větší flexibilitu při tvorbě příběhů a zároveň umožní připravit si Stories s předstihem a zveřejnit je v nejrelevantnějším čase.

Tady je ukázka, jak by koncepty Stories mohly vypadat:

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Už dnes si samozřejmě můžete Stories uložit tak, že si je stáhnete do svého zařízení nebo skrze aplikace třetích stran. Ale tyto prvky nejsou instagramově nativní, a neumožňují tak pohodlné pracovní flow jako chystaná novinka.

Když budete mít koncepty přímo v aplikaci, můžete si je zobrazit přesně tak, jak je uvidí uživatelé, a zároveň budete mít po celou dobu k dispozici všechny funkce a kreativní nástroje, které Instagram nabízí.

Jako koncept můžete uložit už také standardní Instagram příspěvky určené pro feed. Jak na to, vám poradí nápověda.

Zatím není jasné, kdy přesně Instagram novinku spustí, ale jisté je, že to bude brzy.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře