Instagram zavede nové nástroje proti šikaně

6. 8. 2019Novinky

Instagram představil dva nové nástroje, které mají za cíl bojovat proti online šikaně. Prvním je AI (Artificial Intelligence) technologie, která bude uživatele varovat v případě, že sociální síť detekuje urážku v komentáři, který chtějí zveřejnit. Druhý nástroj umožní uživatelům omezit problematické followery.

Na konci loňského roku Instagram přislíbil, že se bude více zabývat problematikou šikany, a nyní přicházejí první dvě opatření, která by měla uživatele více chránit.

Instagram používá v boji proti šikaně také umělou inteligenci a s rostoucí komunitou rostou i jeho investice do této oblasti. Technologie AI nově uživatele upozorní, že se chystá zveřejnit komentář, který může být urážlivý. Komentující tak dostane varovný signál v podobě dotazu „Jste si jisti, že chcete toto zveřejnit?“. Text si může důkladně překontrolovat a získá možnost vrátit ho zpět ještě před zveřejněním.

Tato funkce bude postupně zavedena všem uživatelům.

Zdroj: Instagram.com

Druhý nový nástroj nabídne možnost omezit problematické followery. Pokud máte mezi svými sledujícími někoho, kdo vás napadá či uráží, budete moct jeho účet omezit. Bude to mít za následky:

  • Komentáře od omezeného účtu pod vašimi příspěvky uvidí pouze dotyčný, případně půjde zvolit jiné nastavení.
  • Omezený účet neuvidí, zda jste na Instagramu právě aktivní.
  • Omezený účet neuvidí, jestli jste si přečetli jeho přímou zprávu.

Funkci bude Instagram již brzy testovat.

Zdroj: Instagram.com

Kombinace obou nástrojů má zmírnit šikanu na sociální síti. Instagram tím chce také docílit, aby uživatelé dodržovali pravidla komunity.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře