Instameet.cz 2020 v kostce

2. 10. 2020Názory

Ve čtvrtek 17. září se uskutečnil již 4. ročník konference Instameet.cz. I tento rok se organizátoři překonali a jak zvolený prostor, tak program posunuli o úroveň výše. Připravili jsme si pro vás shrnutí přednášek, které se nám nejvíce líbily.

Na konferenci o Instagramu samozřejmě nesmí chybět čísla a Tomáš Pflanzer nám jich ukázal opravdu hodně. Věděli jste například, že až 49 % uživatelů Instagramu nezná IGTV?

Foto: Michala Rusaňuková

Následoval Pavel Němejc ze Socialbakers, který nám představil nejvíce označované značky na Instagramu a nejvlivnější influencery v ČR.

Foto: Michala Rusaňuková

Jídlo milujeme všichni a ještě více, když nejen dobře chutná, ale také dobře vypadá. Lukáš Hejlík nám vyprávěl o svojí Gastromapě (kterou v Business Factory hojně využíváme) a taky o tom, jak v nouzovém stavu rozvážel jídlo pro Rohlík Bistro.

Foto: Michala Rusaňuková

Pamatujete si na první AR filtr, který k vašemu obličeji v reálném čase přidal psí oči a čumák? Možná jste byli jen zvědaví a novou funkci si vyzkoušeli hezky v soukromí, možná vaše psí selfie koluje doteď po sociálních sítích. Od doby prvních filtrů na Snapchatu už tento trend ušel dlouhý kus cesty – dnes vám totiž Instagram nabídne dokonce filtry ve formě interaktivních her. Některé z nich nám představil Jan Ryšánek z WMC/Grey.

Foto: Michala Rusaňuková

To, že Instagram slouží velice dobře jako propagační platforma pro značky, nám shrnul Jan Kočenda, který se stará o marketing ve společnosti Vasky. Jak si ale na Instagramu vybudovat osobní brand? Petr Mára to zvládá levou zadní a jako správný youtuber si víc než na fotkách dává záležet na videích.

Foto: Michala Rusaňuková

Jonáš Čumrik jako youtuber v důchodu nám představil Tik Tok. Sociální síť, na které už dávno nejsou jenom děti. Věděli jste, jak se její název správně vyslovuje? Je to [tyk tok]!

Foto: Michala Rusaňuková

Konferenci Instameet.cz organizoval Lukáš Dobrovolný alias Dobroš se svým týmem. Zeptali jsme se Lukáše, které z interpretů si na 4. ročníku Instameet.cz užil nejvíce, a dozvěděli jsme se, že jeho favority jsou Ivo Vesely a Denisa Hejlová s projektem Férový Influencer a rozhovory s Kazmou a Lukášem Hejlíkem.

Foto: Michala Rusaňuková

Děkujeme Lukášovi a zbytku Instameet.cz týmu a budeme se těšit na 5. ročník!

Vstupenky jsou již v prodeji >>

Jsem digitální kreativec, který na sociálních sítích tráví většinu svého času a baví mě sledovat aktuální trendy a vývoj značek, které si podmanily tenhle interaktivní svět. Studuju obor marketing a brand management a pracuji pro Business Factory jako Social Media Specialist.

Komentáře