Meta aktualizuje bonusový program pro tvůrce

7. 3. 2024Novinky

Meta provádí několik aktualizací svého programu Creator Bonus. Snaží se tak vylepšit pobídky pro rostoucí tvůrčí talenty na Facebooku.

Měsíční výplata

Zaprvé Meta odstraňuje limit, kolik peněz si tvůrci mohou v rámci programu měsíčně vydělat. Dosud byl program omezen na maximální výplatu 30 000 dolarů měsíčně, ale nyní si mohou tvůrci vydělat neomezené množství peněz.

Tuto novinku Meta rozšíří mezi všechny oprávněné tvůrce do poloviny března.

Zdroj: Meta

Zapojení reklam

Meta dále vyzývá tvůrce, aby vydělávali na více typech formátů obsahu. Proto do programu zve také tvůrce in-stream reklam a reklam v Reels.

Zároveň pokračuje v přechodu svých programů výplaty videí z reklamních na výkonnostní, aby lépe odměňovala vysoce kvalitní obsah na Facebooku. Tento přechod již dokončila u reklam v Reels a pokračuje u nových modelů in-stream reklam. V následujících týdnech a měsících budou další tvůrci těchto reklam dostávat oznámení o přechodu na tento výplatní model.

V přehledech in-stream reklam Meta zavádí také nové metriky, které tvůrcům pomohou pochopit, jak v novém modelu výplaty uspět. Nové metriky se nejprve zobrazí vybraným tvůrcům, kteří používají Meta Business Suite na desktopu, postupem času je Meta rozšíří na další tvůrce a zařízení.

Více tvůrců

Meta zároveň nabádá k zapojení další tvůrce, kteří k bonusovému programu dosud neměli přístup. Program nadále zůstává pouze pro zvané, nicméně Meta k němu rozšiřuje přístup do dalších zemí – Itálie, Francie, Německa, Španělska, Kolumbie, Argentiny, Peru, Thajska, Indonésie a na Filipíny. Tvůrci z těchto zemí mohou obdržet pozvánku a s ní i možnost získat bonus za výkon jejich obsahu. Další země by měly brzy následovat.

Sledujte proto pozvánky v aplikacích Facebook, Meta Business Suite nebo Professional Dashboard a připojte se k programu prostřednictvím sekcí Monetization Tools, které v těchto kanálech najdete.

Zdroj: Meta

Více informací o nejnovějších aktualizacích programu výkonnostních bonusů se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře