Meta oznámila termín konference Connect 2024

7. 6. 2024Novinky

Meta stanovila termín své každoroční konference Connect, na které představí nejnovější vývoj v oblasti umělé inteligence, virtuální reality a rozšiřující se vize metaverza. Akce se bude konat 25. a 26. září 2024 a bude přenášena také online.

Na konferenci, která se koná již potřetí, Meta oznámí řadu významných novinek z oblasti AI, VR a AR. Loni zde například představila nejnovější vývoj AI chatbotů, aktualizace Ray Ban Stories, nové modely Quest VR a další. Klíčovou součástí loňského ročníku byla také přednáška zakladatele Mety Marka Zuckerberga.

A co lze s velkou pravděpodobností očekávat letos?

Stále častěji se spekuluje o tom, že se blíží představení vlastních brýlí pro rozšířenou realitu. Meta zároveň dál investuje do vývoje virtuální reality a metaverza, kde se pochlubí nejnovějšími pokroky. V poslední době se také snaží získat více mladých uživatelů, proto rozšiřuje nabídku otevřených modelů a zdrojů umělé inteligence, které mají pomoci lidem tvořit s AI.

Meta chce rovněž vytvořit nejlepší technologii na světě, co se týče doporučování obsahu pomocí algoritmů. Naznačila také, že pracuje na dalším stupni AI, a sice obecné umělé inteligenci (AGI). Meta v současnosti hromadí i zásoby čipů Nvidia H100 s cílem vybudovat největší kapacitní systém AI na světě a stát se klíčovým lídrem v oblasti vývoje AI.

Kolik toho nakonec na konferenci prozradí, zatím nevíme. Jisté je, že o zajímavosti a důležité informace z oblasti nejmodernějších technologií a nástrojů nouze nebude.

Konference Connect 2024 se koná v centrále Mety ve městě Menlo Park v Kalifornii. K dispozici bude také živý přenos, takže se jí může zúčastnit kdokoliv na světě. Máte-li zájem být u toho, zaregistrujte se zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře