Meta přechází do další fáze úplné integrace zpráv

19. 9. 2022Novinky

Poslední fáze plánu integrace zpráv se posunula zase o krok blíže. Některým uživatelům se nyní na Instagramu zobrazuje vyskakovací okno s upozorněním, že mohou zapnout šifrování ve svých chatech IG Direct.

Meta oznámila blížící se rozšíření testu Instagram end-to-end na více uživatelů začátkem srpna. Loni zahájila omezený test koncového šifrování zpráv a hovorů a v únoru tento test rozšířila do více regionů.

Brzy se test rozšíří na uživatele z dalších zemí, přičemž Meta plánuje přidat i nové funkce, jako jsou skupinové chaty.

Rozšíření je významné v tom, že šifrování bude k dispozici pro všechny platformy pro zasílání zpráv, což otevírá cestu k plné integraci, kdy budete moci zobrazovat své konverzace ve WhatsApp, IG Direct a Messengeru a zapojovat se do nich v každé jednotlivé aplikaci.

Zdroj: Salman Memon

Poskytnutí větší ochrany uživatelům má značné přínosy. Například jeden z výzkumů naznačil, že šifrování zpráv skutečně posiluje bezpečnost dětí na internetu, protože snižuje jejich vystavení se hrozbám, jako je vydírání, a zároveň umožňuje podnikům bezpečně sdílet informace.

Meta na tomto úkolu pracuje dál a postupnými kroky se blíží finální fázi – chce vytvořit univerzální schránku, ve které budou všechny vaše konverzace z Instagramu, Messengeru a WhatsAppu. Ta by podle všeho mohla přijít ještě před koncem roku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře