Meta rozšíří přístup k obsahu a rozhraní Content Library API

29. 11. 2023Novinky

Meta rozšiřuje přístup ke své aktualizované Knihovně obsahu a nástrojům API, které umožní sledovat obsah Facebooku a Instagramu. Díky tomu mohou výzkumní pracovníci lépe sledovat klíčové trendy a získávat poznatky o používání aplikací.

Meta poskytovala výzkumným pracovníkům vždy určitou úroveň přístupu, která jim umožňovala studovat vybrané údaje o používání sociálních sítí. Po aféře Cambridge Analytica v roce 2018 však výrazně omezila parametry přístupu. Nyní své datové nástroje znovu zpřístupňuje, aby vyhověla regulačním požadavkům a povinnostem týkajícím se dodržování transparentnosti.

Pomocí nástrojů Content Library a API se mohou výzkumníci téměř v reálném čase dostat k veřejnému obsahu ze stránek, příspěvků, skupin a událostí na Facebooku a také k obsahu účtů tvůrců a firem na Instagramu. K dispozici mají i podrobnosti o obsahu, jako je počet reakcí, sdílení, komentářů a poprvé i počet zobrazení příspěvků.

Výzkumníci mohou tento obsah vyhledávat, zkoumat a filtrovat jak v grafickém uživatelském rozhraní, tak skrze programové rozhraní API.

Lidé z kvalifikovaných institucí, kteří se zabývají vědeckými a veřejně prospěšnými výzkumnými tématy, mohou požádat o přístup k aktualizovanému rozhraní API prostřednictvím výzkumných partnerů Mety.

Více informací o Knihovně obsahu a Content Library API se dozvíte zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře