Meta spustila nové informační centrum pro vývojáře

18. 4. 2024Novinky

Meta se snaží, aby vývojáři při používání jejího rozhraní API dodržovali pravidla. Z tohoto důvodu zavádí nové centrum, které poskytuje přehled pravidel a předpisů určených k zajištění odpovědného vývoje aplikací.

Centrum Responsible Platform Initiatives obsahuje řadu vysvětlivek a průvodců, které pomáhají při bezpečném vývoji v souladu s předpisy. Meta totiž vyžaduje, aby vývojáři transparentně informovali o tom, jak odpovědně používají uživatelská data a jak s nimi nakládají.

Podle Mety je totiž důvěra uživatelů klíčová a otevřenost ohledně způsobu využívání jejich dat nezbytná k jejímu budování a udržení. Obavy uživatelů o ochranu osobních údajů rostou, proto nové centrum poskytne rámec pro zmírnění rizik.

Kromě toho Meta nabízí pokyny k používání dat a ochraně soukromí uživatelů. Ty popisují, jaké typy dat mohou vývojáři shromažďovat a jak je mohou používat. Tyto pokyny procházejí pravidelnými aktualizacemi a kontrolami, které odrážejí nejnovější změny v oblasti ochrany osobních údajů.

Meta taktéž zavádí novou sérii videonávodů o tom, jak se pohybovat v platformě Mety pro vývojáře, a o požadavcích na zachování přístupu k datům.

Zdroj: Meta

Podrobnosti o novém centru pro vývojáře se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře