Meta ukončí provoz aplikace Messenger Lite

30. 8. 2023Novinky

Meta začala informovat uživatele zařízení s operačním systémem Android, že brzy vypne svou aplikaci Messenger Lite. Vzhledem k rozšíření dalších komunikačních technologií, které jsou nyní k dispozici, Meta nevidí smysl v tom, aby nadále podporovala samostatnou aplikaci.

Pokud používáte Messenger Lite, v aplikaci se vám nyní zobrazí vyskakovací upozornění na to, že od 18. září bude ukončen její provoz. Stejná aplikace pro zařízení se systémem iOS byla ukončena už v roce 2020.

Meta uživatele vyzývá, aby své další konverzace přesunuli do Messengeru. Historie konverzací přitom nebude nijak ovlivněna. Nadále budou k dispozici právě v aplikaci Messenger.

Aplikaci Messenger Lite spustila Meta v roce 2016 jako alternativu komunikátoru pro uživatele s omezeným prostorem na zařízení a nízkou konektivitou. O rok později dosáhla 50 milionů stažení v obchodě Google Play, což jen podtrhlo poptávku po lo-fi verzi platformy pro zasílání zpráv v různých regionech. Dnes se však zdá, že samostatná verze již není příliš potřeba, protože stále více lidí nyní může k digitálnímu chatu používat plnohodnotnou aplikaci Messenger.

Messenger z tohoto důvodu očekává nový příliv uživatelů. A jak Meta uvedla, v příštím měsíci ukončí také podporu SMS v Messengeru.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře