Meta zavádí placený ověřovací systém

20. 2. 2023Novinky

Meta spouští test placeného ověřovacího programu. Modré „fajfky“ na Facebooku a Instagramu tak již nebudou k dispozici zdarma.

Meta začíná testovat novou nabídku nazvanou Meta Verified. Jedná se o balíček předplatného na Instagramu a Facebooku, který zahrnuje modrý odznak umístěný u vašeho jména. K jeho získání je potřeba doložit průkaz totožnosti – uživatelé tedy uvidí, že se jedná o skutečnou osobu.

Kromě toho odznak nabídne proaktivní ochranu účtu, přístup k podpoře a také větší viditelnost a dosah. Předplatitelé dostanou také exkluzivní nálepky na Facebook a Instagram Stories a Facebook Reels a 100 hvězdiček měsíčně zdarma na Facebooku, aby mohli vyjádřit podporu ostatním tvůrcům.

Tento odznak byl dosud zdarma. Pokud si ho budete přát mít u profilu nyní, nově vás bude stát 11,99 dolarů měsíčně na webu a 14,99 dolarů měsíčně v mobilních zařízeních se systémy iOS a Android.

Své rozhodnutí Meta zdůvodňuje tím, že chce pomoci začínajícím tvůrcům rychleji rozvíjet jejich prezentaci na sociálních sítích a také, že se chce vyhnout pochybnému přidělování odznaků, které v minulosti vedlo k ověření mnoha náhodných účtů.

Novinka se spouští nejprve v Austrálii a na Novém Zélandě. Postupně přibudou další země.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře