Meta zkoumá potenciál placených doplňkových funkcí

7. 9. 2022Novinky

Meta uvažuje nad možnostmi předplatného funkcí pro Facebook, Instagram a WhatsApp. Cílem je zvýšit příjmy, které jí za poslední dobu vlivem několika faktorů unikají.

K tomuto účelu byla ustanovena interní skupina New Monetization Experiences, která se bude zabývat tím, jaké jsou možnosti zpeněžení funkcionalit v hlavních aplikacích Mety.

Divize vznikla poté, co reklamní business Mety vážně poškodily změny ve sledování dat uživatelů, kteří používají zařízení s iOS, a širší pokles výdajů na online reklamu.

Podobně placené funkce již nabízejí ostatní sociální sítě, mimo jiné Snapchat (Snapchat+) nebo Twitter (Twitter Blue). Zatím není jasné, na co přesně se zaměří Meta – zda se bude jednat o přímé předplatné doplňků, nebo například o rozšířené placené nástroje pro tvůrce, ze kterých by mohla brát podíl.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře