Nový nástroj AI dokáže vytvářet hudbu z textových pokynů

19. 6. 2023Novinky

Generativní nástroje umělé inteligence se již hojně využívají k vytváření textového a vizuálního obsahu. Meta k nim nyní přidává nový nástroj, který je schopný vytvořit hudbu z textových pokynů.

Nástroj MusicGen používá textové a melodické podněty, z nichž vytvoří novou originální audio stopu. Pracuje přitom se vzorky skladeb a styly hudebních nástrojů, které jsou integrované do back-endových generativních prvků. MusicGen se učil na 20 000 hodinách hudby, které zahrnovaly jak celé skladby, tak vzorky jednotlivých nástrojů.

A funguje to jednoduše. Aplikaci MusicGen sdělíte typ skladby, kterou chcete vytvořit. Je dokonce i možné danou melodii „zazpívat.“ Nástroj vám pak jako výstup nabídne variace tohoto zadání.

Zdroj: Meta

Meta nástroj MusicGen zatím nabízí jen v demo verzi, ale budoucí potenciál by mohl být velký nejen pro samotné hudebníky, ale i pro firmy, marketéry a obchodníky.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře