WhatsApp spouští nové nástroje pro Channels

22. 1. 2024Novinky

Aplikace WhatsApp oznámila několik nových funkcí pro svůj nástroj Channels. K dispozici budou ankety, hlasové poznámky, nový způsob sdílení veřejných příspěvků a větší počet správců kanálu.

Ankety

Správci kanálů budou moci svému publiku rozesílat ankety. Meta věří, že tím zvýší zapojení uživatelů a správci mimoto zjistí názory na témata, která je zajímají.

Ankety totiž představují snadnou možnost zapojení, která obecně vyvolává větší odezvu a může také pomoci posílit propojení s komunitou.

Ankety se zobrazí přímo ve streamu. V pravé části obrazovky pak najdete celkový počet hlasů.

Zdroj: Android Central

Hlasové poznámky

Další novinkou v kanálech jsou hlasové poznámky. I ty slouží k podnícení zájmu a zapojení uživatelů. Podle Mety se totiž jedná o kreativní nástroj, který by uživatele mohl zajímat.

Zdroj: WhatsApp

Sdílení

WhatsApp také umožní sdílet příspěvek z Channels jako aktualizaci stavu uživatele. Sdílet bude možné obsah, který pochází z kanálu, jenž je veřejný.

Funguje to tak, že dlouze stisknete chat nebo obrázek, který se vám líbí. V rámci daného kanálu se pak zobrazí možnost uložit jej jako svůj osobní status.

Meta věří, že funkcionalita pomůže propagovat veřejné kanály a přiměje více lidí k odběru.

Zdroj: Social Media Today

Správci

A nakonec WhatsApp navyšuje počet správců, které může kanál mít. Počet správců se nyní zvyšuje z 1 na 16, což je velmi praktická pomůcka, která umožní ještě lépe využít příležitosti, jež Channels nabízejí.

Podrobnosti o novinkách najdete zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře