WhatsApp testuje nový nástroj pro místní podniky

21. 9. 2021Novinky

Facebook přidává do aplikace WhatsApp nový nástroj pro lokální podniky. Ten usnadňuje objevování firem v okolí a jejich přímé kontaktování.

V seznamu kontaktů ve WhatsAppu brzy najdete možnost Podniky v okolí. Když na ni kliknete, zobrazí se vám seznam aktivních profilů místních firem. Odtud se pak dostanete na celý profil daného podniku, díky čemuž bude jednodušší se s ním napřímo spojit.

Facebook tím chce jednak podpořit využívání této oblíbené komunikační aplikace, která je již na mnohých trzích dominantní platformou pro zasílání zpráv. Využít chce ovšem také jejího ecommerce potenciálu, který i díky řadě businessových novinek bezesporu má.

Zdroj: Will Cathcart

Nový nástroj Facebook zatím testuje v Brazílii, kde WhatsApp používají tisíce lokálních firem, takže pro ně může být zajímavý a přínosný. Rozšíření do dalších zemí se očekává v nejbližších měsících.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře