WhatsApp umožní vytvářet Facebook reklamy

3. 5. 2021Novinky

V nástrojích aplikace WhatsApp Business bude brzy možné vytvářet reklamy, které se zobrazí na Facebooku a Instagramu. Z těchto reklam se pak uživatelé dostanou zpět na profil dané firmy.

Ačkoliv Facebook o zavedení reklam do WhatsApp hovořil už dříve, loni od plánu nakonec odstoupil. Vidět reklamu v přímém konverzačním vlákně se totiž jevilo jako nepopulární varianta. Místo toho začal hledat jiné možnosti, jak tu firmám pomoci s propagací.

V nástrojích aplikace WhatsApp Business tak bude možné vytvářet Facebook reklamy, které využijí kombinované popularity obou platforem. Už dnes mohou inzerenti vytvářet Facebook reklamy, ze kterých se uživatelé dostanou na WhatsApp (tento typ reklamy využívá více než milion firem). Musí je ovšem vytvořit přes Správce reklam. Novinka nabídne stejné funkcionality v komunikátoru samotném.

Zdroj: Social Media Today

V praxi to bude fungovat tak, že sociální síť využije katalogy ve WhatsAppu, aby získala informace o vybraném produktu k propagaci. Firmy si budou moci vybrat položku ze svého katalogu a obratem ji proměnit na reklamu, která se pak zobrazí na Facebooku a Instagramu. Součástí bude také tlačítko, které přesměruje uživatele zpět na profil inzerenta na WhatsAppu.

Facebook ve WhatsAppu vidí velký komerční potenciál. Proto v něm stále zavádí nové funkcionality. V listopadu například přidal nákupní tlačítko do chatu a v prosinci nákupní košíky.

Novinku plánuje Facebook spustit co nejdříve.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře