Instagram Stories sleduje třetina jeho uživatelů

20. 10. 2016Novinky

Instagram Stories sleduje každý den více než 100 milionů lidí po celém světě, což je třetina všech uživatelů obrázkové sítě. Ačkoliv by se z jednoho úhlu pohledu mohlo jednat o neúspěch, pravdou je, že během dvou měsíců fungování už dokázaly přitáhnout přes 66 % uživatelů konkurenčního Snapchatu.

Nástroj Instagram Stories, kde můžete sdílet větší množství fotek a videí najednou a který se podobá facebookovému formátu Slideshow, funguje od srpna letošního roku. Od té doby je denně zhlédne více než 100 milionů lidí. Ačkoliv se jedná „pouze“ o třetinu všech uživatelů, kteří jsou na Instagramu aktivní každý den, a navzdory prominentnímu umístění formátu v hlavičce aplikace, které by mělo slibovat lepší výsledky, úspěch to podle Facebooku rozhodně je.

V porovnání s televizí totiž obdobná čísla vykazují jen obří a masově sledované události, jako je například populární SuperBowl v USA. A pokud jde o konkurenta Snapchat, od kterého si Instagram nástroj částečně „vypůjčil“, za pouhé dva měsíce přitáhují Instagram Stories denně už dvě třetiny celkového publika Snapchatu.

Proč bychom tedy na Instagram Stories neměli zanevřít?

  1. Instagram je vlastněn Facebookem, kudy denně vede přímá linie k 1,13 miliardám lidí z celého světa.
  2. Instagram sám oslovuje denně 300 milionů uživatelů.
  3. Instagram stále více přitahuje uživatele ke sledování videí přímo v mobilní aplikaci.
  4. Mají 100 milionů diváků. Denně. Během dvou měsíců.
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře