Messenger zavádí funkci Live Location

28. 3. 2017Novinky

Facebook Messenger nechce být jen konverzační aplikací, ale také nástrojem pro offline setkávání lidí. Zavádí proto novou funkci Live Location, která umožní v rámci soukromých nebo skupinových zpráv sdílet vaši polohu v reálném čase po dobu 60 minut.

Funkce Live Location má řadu využití. Hodí se především pro koordinaci s přáteli, sdělení, jak daleko se nacházíte od místa domluvené schůzky a další. Nástroj konkuruje již existujícím aplikacím, jako je Foursquare Swarm nebo Down To Lunch.

Jak to funguje

Pokud chcete sdílet svou polohu ve zprávě, klikněte na ikonku Live Location. Messenger vám zobrazí mapu vaší aktuální pozice a nabídne možnost kliknout na modrou klávesu pro její sdílení. Příjemci zpráv současně uvidí údaj s odhadem, jak dlouho jim potrvá cesta k vám.

MessengerLiveLocation1

Vaše poloha bude v komunikačním vlákně zobrazena nejdéle 60 minut, ale můžete ji kdykoliv vypnout. Stačí kliknout na možnost „Stop Sharing“. V pravém dolním rohu mapy také uvidíte malé hodiny, které odpočítávají, jak dlouho již svou polohu sdílíte.

MessengerLiveLocation3

Je rovněž možné sdílet statickou pozici na mapě. To se hodí, pokud například chcete přátelům či obchodním partnerům sdělit, v které kavárně se potkáte. Pro tyto účely klikněte na pin pro umístění a místo výběru možnosti „Share Live Location“ klikněte na červený pin v pravém horním rohu. Ten pak můžete v mapě umístit kamkoliv, poté zmáčkněte možnost „Send“. Sdílení statické polohy funguje již také v aplikaci WhatsApp.

Sdílení polohy je zcela dobrovolná záležitost, vždy nad ní máte veškerou kontrolu. Live Location je nyní k dispozici po celém světě, a to pro Messenger na platformě iOS i Android.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře