Instagram upravuje pravidla pro odstranění účtů

3. 6. 2019Novinky

Instagram začal pracovat na změně podmínek, které budou definovat, kdy má být účet odstraněn z platformy. Cílem je lépe formulovat podmínky pro zrušení účtu, učinit komunitu bezpečnější a co nejvíce snížit možné porušování pravidel.

V současné době může uživatel porušit pravidla komunity do určité míry v rámci daného časového úseku. Má tedy od Instagramu „povoleno“ se několikrát zachovat v rozporu s jeho podmínkami. Pokud ale překročí určitou hranici, Instagram účet zakáže. Profily, které jsou populární a často publikují, mají povolen vyšší počet porušení. Konkrétní podmínky však nejsou veřejné a zná je pouze Instagram.

Zdroj: Instagram

Celý systém se bude měnit a Instagram už nebude brát v potaz, jestli máte na profilu pravidelnou nebo zvýšenou aktivitu. Nová pravidla budou stejná pro všechny uživatele bez výjimek.

Instagram také oznámil, že nebude zveřejnovat přesný počet povolených porušení pravidel, ani informace o časovém rámci, protože nechce, aby uživatelé systému zneužívali.

Další novinkou, kterou Instagram zavede, bude možnost požádat o přezkoumání obsahu, který byl odebrán přímo z aplikace.

Cílem je chránit platformu a vytvořit bezpečnou komunitu, ve které nebudou mít ,,nekalí hráči‘‘ prostor na porušování pravidel.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře