Co jsou klíčové součásti efektivních videí?

19. 8. 2021Návody

Facebook zveřejnil nový přehled klíčových prvků, které používají ta nejúspěšnější videa. Video obsah je důležitou součástí moderního digitálního marketingu, proto doporučujeme se s těmito poznatky dobře seznámit.

Lidé mají o video na sociálních sítích nadstandardní zájem. Spojuje totiž zábavu a objevování nových produktů či služeb. Nestačí ovšem vytvořit a nahrát na Facebook jen tak ledajaký spot. Aby mělo video efekt, musí také vyvolat zájem, být kreativní, upoutat pozornost uživatelů, přimět je ke sledování, a maximalizovat tak jejich reakce.

Jak tedy takový poutavý video klip vytvořit a jaké klíčové elementy by měl obsahovat? Přinášíme vám výběr toho nejzajímavějšího z nového reportu od Facebooku.

Report v první řadě zaznamenává rostoucí potenciál ROI video obsahu. Ten nyní přináší výrazně lepší odezvu než statické obrázky.

Zdroj: Facebook

Klíčovým faktorem, který vede ke zlepšení výkonu video marketingu, je pak v širším smyslu kreativa. Prvky, jako je plánování reklamy nebo cílení, se ukazují jako mnohem méně podstatné.

Zdroj: Facebook

Pro užší smysl, co to vlastně kreativa znamená, vytvořil Facebook přehled metrik pro hodnocení různých prvků ve videu na základě jejich výkonu. Tento přehled vám pomůže optimalizovat nejzákladnější součásti videa, které vedou k výsledkům. Facebook se přitom zaměřuje jak na tvorbu kreativy od základů, tak na vyladění stávajícího obsahu. Zformuloval je do 11 zásad, které v praxi fungují:

Zdroj: Facebook / Social Media Today
Zdroj: Facebook / Social Media Today

Podrobnosti najdete přímo v reportu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře