Creator Studio nabídne inteligentní ořez videí

14. 6. 2021Novinky

Novinka, kterou Facebook přidává do Creator Studia, je velmi užitečná obzvlášť pro ty, kdo pracují s video spoty. Funkcionalita Smart Crop umožní automaticky upravit video přímo v Creator Studiu, aniž byste ho museli znovu natočit nebo s ním jinak experimentovat.

Nástroj Smart Crop pro editaci videí v Creator Studiu začal Facebook testovat v březnu. Funkcionalita využívá strojového učení, aby identifikovala oblasti, které vás v rámci vašeho video obsahu nejvíce zajímají, a poté je na základě zkušeností automaticky upravila.

Nyní Facebook tento nástroj rozšiřuje. V Creator Studiu ho najdete mezi možnosti nahrávání videí.

Zdroj: Matt Navarra

Funkcionalita Smart Crop vám pro klip automaticky vygeneruje formáty 1:1 a 4:5, přičemž se zaměří na klíčové elementy a optimalizuje rozměr spotu podle toho, aby hlavní prvky byly vycentrované.

Výsledné video pak můžete zveřejnit přímo přes Creator Studio. Před publikováním si ho můžete samozřejmě prohlédnout a rovněž si porovnat obě jeho verze (původní i oříznuté).

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře