Facebook a Instagram se snaží přiblížit mladým

29. 11. 2019Novinky

Platformy Facebook a Instagram by se rády více přiblížily mladým uživatelům, u kterých právě Facebook začal nepatrně ztrácet na oblibě. Sociální sítě si ale uvědomují potenciál dospívajících a chtěly by jim přinést více zábavy.

Whale

První novinka, kterou Facebook nyní testuje v Kanadě, je tvorba takzvaných memů. Aplikace s názvem Whale umožní uživatelům vytvářet obrázky, které budou moci upravovat pomocí zjednodušených šablon a nástrojů. Do memů bude možné přidávat text, speciální efekty, emoji a různé filtry.

Výslednou podobu je možné uložit a sdílet na různých sociálních sítích. Aplikaci vyvinula společnost, která je součástí experimentální divize Facebooku.

Zdroj: Social Media Today

Reels

Druhá novinka se týká Instagramu, který připravuje nástroj podobný aplikaci Tik Tok. Bude se nazývat Reels a uživatelé pomocí něho budou moci vytvářet krátká videa a díky speciálním funkcím je upravovat. K dispozici budou mít hudební knihovnu Facebooku a mnoho efektů pro přehrávání, nastavování rychlosti videa nebo přechod scén.

Instagram uvedl, že nový nástroj bude k dispozici ve fotoaparátu Stories. Jako první budou moci své kreativity využít uživatelé v Brazílii. Následně bude Instagram novou funkci zavádět i do dalších zemí.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře