Facebook chystá náhledy příspěvků

27. 6. 2019Novinky

Facebook pracuje na dvou aktualizacích týkajících se facebookových stránek. První změna zasáhne sekci informací, kde bude od 1. srpna odstraňovat některé její části. Druhou novinkou je zavedení náhledu u příspěvků.

Nový náhled příspěvků

Facebook testuje náhled příspěvků u stránek, díky kterému správce uvidí, jak bude příspěvek vypadat ještě před zveřejněním. Nové tlačítko „Náhled“ najdete vlevo dole vedle volby „Sdílet“.

Zdroj: Ahmed Ghanem

Po kliknutí na náhled se vám zobrazí nová sekce, kde budete moci přepínat mezi volbou náhledu pro desktop nebo mobilní zařízení.

Zdroj: Ahmed Ghanem

Cílem nástroje je, aby správci stránek měli lepší přehled o příspěvcích a o tom, v jaké podobě se obsah dostane k publiku, tedy jestli je bez chyb v textu a formátování. V současné době můžete na podobu příspěvku nahlédnout, ale jen u naplánovaného obsahu. Pokud sdílíte příspěvek ihned, nemáte možnost se předem podívat, jak bude vypadat.

Facebook se zatím oficiálně nevyjádřil, kdy novou funkci zavede.

Změny v záložce informace

Facebook bude u stránek rušit určité kolonky v záložce informací. Postupně bude správce stránek vyzývat, aby si údaje aktualizovali. Facebook chce, aby byl výpis firem přehlednější, a začne málo navštěvovaná pole odstraňovat. 

Jakmile obdržíte výzvu, měli byste se do záložky informace podívat a popisy z částí, které Facebook vymaže, případně vložit do jiných polí. Nový vzhled sekce Facebook globálně zavede od 1. srpna 2019.

Facebook vymaže:

  • Přehled společnosti
  • Biografie
  • Členství
  • Mise
  • Osobní zájmy
Zdroj: Matt Navarra
Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře