Facebook mění nastavení soukromí u skupin

27. 8. 2019Komunity NovinkyNovinky

Facebook se rozhodl zjednodušit nastavení soukromí u skupin. Všichni uživatelé by tak měli mít lepší přehled o tom, co to znamená pro jejich osobní údaje i bezpečnost. Facebook na změně spolupracoval se světovými odborníky na ochranu soukromí, aby zajistil, že nové rozdělení skupin bude transparentnější, intuitivnější a snadno aplikovatelné v praxi.

Doposud se skupiny na Facebooku dělily na veřejné, uzavřené a tajné, ale mnoha uživatelům nebylo jasné, co to znamená pro jejich soukromí. Nyní se celý proces zjednoduší a skupiny se budou dělit jen do dvou kategorií na soukromé a veřejné. Soukromá skupina bude mít pak dvě možnosti nastavení její vyhledatelnosti.

Veřejné skupiny

U veřejných skupin může kterýkoliv uživatel Facebooku vidět, kdo je členem ve skupině, jaké jsou tam příspěvky a kdo co publikuje nebo komentuje. Kdokoliv pak může skupinu vyhledat.

Soukromé skupiny

V soukromých skupinách uvidí pouze členové, kdo je ve skupině a kdo co publikoval nebo komentoval. Správci budou mít navíc možnost nastavit, jestli bude skupina skrytá, nebo viditelná.

Změna u již existujících skupin

  • Skupiny, které byly tajné, budou nyní soukromé a skryté – jen členové mohou najít tuto skupinu.
  • Skupiny, které byly uzavřené, budou nyní soukromé a viditelné – skupinu může vyhledat na Facebooku kdokoliv.
Zdroj: Facebook

Už na konferenci F8 Mark Zuckerberg zmínil, že se Facebook bude v roce 2019 zabývat soukromím skupin. Sociální síť chce, aby se členové skupin na platformě cítili bezpečně a neměli strach být ve skupinách aktivní.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře