Facebook mění velikosti příspěvků v mobilním News Feedu

30. 7. 2019Novinky

Facebook začne zobrazovat mediální formáty na mobilním News Feedu v nové podobě. Od srpna například sníží maximální výšku videí a obrázků stejně jako množství textu, které s nimi zobrazuje.

Jak Facebook oznámil na letošní konferenci F8, chystá nový a svěží design News Feedu s názvem FB5. Už letos zavede několik změn, aby se tomuto novému layoutu na mobilních zařízeních přiblížil. Aktualizaci můžeme očekávat od 19. srpna 2019, kdy se ve feedu zobrazí jiný poměr stran obrázků a videí i méně řádků primárního textu.

Dosud platilo, že fotky a videa sdílená v mobilním feedu mají vertikální poměr stran 2:3. Nyní se změní na kratší 4:5. Mediální formáty vyšší než 4:5 začne Facebook automaticky upravovat.

Příspěvek nebo reklama se zobrazovala spolu se 7 řádky hlavního textu, aniž by uživatelé museli kliknout na možnost Zobrazit víc. Teď bude Facebook zobrazovat jen 3 řádky textu.

Foto: Facebook

Podle Facebooku mají tyto změny zlepšit konzistenci mobilního zobrazování obsahu, které bude díky tomu efektivnější zejména pro reklamy. Ty navíc můžete ve stejném formátu použít nejen ve Facebook feedu, ale také v Instagram feedu.

Také podle expertů je formát 4:5 ideálním poměrem stran pro mobilní zobrazení. Méně textu totiž umožní lépe a rychleji vstřebávat to, co se primárně odehrává na obrazovce, zároveň se však zachová hlavní sdělení společně s tlačítky podporujími engagement.

Marketéři a tvůrci tak budou muset své fotky a videa optimalizovat. Pomůže vám s tím například Facebook Video Creation Kit.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře