Facebook Video Creation Kit získá nové funkcionality

18. 6. 2019Novinky

Facebook zavádí do nástroje Video Creation Kit několik nových funkcionalit. Nově například automaticky přetvoří jediné video do několika spotů o různých formátech, aby jej správně optimalizoval pro různé reklamní placementy.

Inzerenti, kteří používají Video Creation Kit, budou mít k dispozici nové šablony, širší nabídku fontů, samolepky charakteristické pro různá období roku a možnost uložit nedokončenou práci. Pojďme se na nové možnosti podívat podrobněji.

Nástroj pro změnu velikosti videí

Nyní bude jednodušší optimalizovat video pro různé umístění reklam. Nový nástroj umožní kliknutím na jediné tlačítko automaticky přetvořit video do více spotů s různými poměry stran, které zapadají do různých placementů, jako je News Feed nebo Stories. Tím inzerentům ušetří čas s manuální úpravou i práci s natáčením doplňkových video obsahů.

 

Více možností editace

Ve Video Creation Kit najdete i větší počet šablon. Mezi nimi je šablona pro single video, která umí do statického obrázku přidat zajímavý pohyblivý prvek. Přibude také 20 nových fontů pro tvorbu textu, kterým můžete „překrýt“ část videa. Nechybí ani nové samolepky, které souvisí s významnými dny, svátky a událostmi v roce, jako například den matek, zpátky do školy a další. Během roku bude Facebook přidávat další. Samolepky najdete pod možností „Effects“.

Nové tlačítko pro ukládání

Nyní si můžete také průběžně ukládat svou nedokončenou práci a kdykoliv se k ní znovu vrátit. Dosud bylo vždy možné pouze vytvořit video reklamu od začátku.

Foto: Facebook

Zajímá vás víc? Podívejte se na blog Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře