Facebook pravděpodobně zavede reklamy do skupin

28. 2. 2019Novinky

Facebook s největší pravděpodobností začal hledat další vhodný prostor pro umístění reklam. A vypadá to, že na řadě jsou soukromé a veřejné facebookové skupiny. Inzerenti tu totiž najdou nejrelevantnější publikum.

Spekuluje se o tom, že by skupiny mohly rozšířit reklamní placementy, které jsou k dispozici v Ads Manageru. Ačkoliv Facebook tuto informaci zatím oficiálně nepotvrdil, screenshot s touto možností zveřejnil na svém Twitteru přední social media konzultant Matt Navarra.

Právě ve skupinách mají inzerenti výbornou možnost oslovit ty správné uživatele. Členové skupin totiž sdílí určitý společný zájem. Reklamy ušité tomuto zájmu na míru by tak byly výhrou pro obě strany – pro zákazníka i pro firmu.

Pokud se reklamy ve skupinách objeví, je otázkou, jak to bude s nastavením soukromí skupin. Je totiž pravděpodobné, že reklamy se začnou zobrazovat nejen ve veřejných, ale například i v tajných a uzavřených skupinách. Jistý zatím není ani typ reklam, který bude pro skupiny nejvhodnější.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře