Facebook představuje nové možnosti 180° videa 3D

11. 7. 2018Novinky

Facebook přichází s novým formátem videa 3D – 180°. Více se tak přibližuje k virtuální realitě širokoúhlého 3D pohledu. Video tohoto formátu lze snadno natočit a tvůrci mají nové možnosti, jak co nejlépe zachytit scény, které při tomto úhlu videa dobře fungují.

360° video spustil Facebook v roce 2015 a stalo se mezi tvůrci a uživateli velmi populární. Proto se Facebook pustil do dalšího formátu. 180° formát videa je vhodný například při natáčení koncertů, sportovních zápasů, různých show, jako jsou programy o vaření, a podobně.

Video můžete nahrávat prostřednictvím vaší facebookové stránky nebo přes nástroj 360 Director Tools, který naleznete ve volbě videí. Nahrání videa je snadné a stačí vybrat požadovaný formát.

Poté, co video nahrajete, ho můžete klasicky sdílet do feedu jako příspěvek a uživatelé si ho budou moci zobrazit ve formátu 180°.

Tento směr vývoje je v souladu s myšlenkami Facebooku, který považuje virtuální realitu za budoucnost sociálních sítí. Facebook plánuje investovat v následující dekádě 3 miliardy dolarů právě do nástrojů virtuální reality.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




Návod pro práci s 180° videem najdete v tomto odkazu.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře