Facebook přidá nové možnosti pro monetizaci Reels

10. 5. 2022Novinky

Meta chce podpořit tvůrce videí Reels pomocí co nejatraktivnějších nástrojů, díky kterým mohou zpeněžit svůj obsah. Proto nyní upravuje proces plateb v bonusovém programu Reels Play a spouští nové „výzvy“, pomocí kterých můžete dosáhnout ještě vyšších výdělků.

Reels Play

Program Reels Play Bonus nabídne nový způsob výpočtu výplaty. Cílem je odměnit tvůrce napříč různě velkým publikem, kteří vytvářejí vysoce kvalitní a originální obsah, jenž má u lidí ohlas.

Meta zatím neuvedla, jak konkrétně se výpočty změní, ale novinkou bude, že se zaměří i na autory s menším publikem, protože pro tvůrce s mnoha sledujícími je monetizace podstatně jednodušší. Meta chce vyplácet autory spravedlivě a podpořit každého.

Výzvy

Druhou novinkou ve Facebook Reels jsou takzvané výzvy. Jedná se o novou pobídku, která pomůže tvůrcům v programu Reels Play odemknout nové způsoby, jak vydělat na svém obsahu, a to až do výše 4 000 dolarů za daný měsíc.

Zdroj: Meta

Meta tím chce opět pomoci širšímu okruhu tvůrců. Aby však vytvořila skutečně spravedlivý a přínosný systém sdílení příjmů, bude muset v určitém okamžiku zahrnout také reklamy a přidělit část jejich výkonu příslušným tvůrcům.

I k tomu by měly sloužit nové překryvné reklamy, které začíná Meta testovat s širší skupinou tvůrců. Překryvné reklamy jsou náhradou za in-stream reklamy, které do Reels kvůli krátké stopáži stopů vložit nelze.

Zdroj: Meta

Přehledy

A nakonec Meta zavede nové přehledy. Na stránce Reels Play Bonus Insight si budete moci snadno a transparentně zjistit, jakou sledovanost má každé vaše video a kolik za něj utržíte.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře