Facebook přidává do skupin odznaky pro experty a automatické pozvánky

15. 7. 2021Novinky

Facebook spouští ve skupinách několik nových funkcionalit. Těšit se můžete na speciální odznaky pro odborníky, automatické pozvánky pro fanoušky stránek a další.

Největší novinkou je označení „expert skupiny“, které zvýrazní hlavní přispěvatele ve vaší skupině. Facebook skupiny jsou totiž domovem mnoha odborníků, kteří rádi sdílejí své znalosti. Díky novému odznaku jim umožníte vyniknout, a podpoříte tak jejich zapojení.

Komentáře a příspěvky těchto uživatelů Facebook také zvýrazní. Kolik odznaků ve skupině jako správce udělíte, záleží jen na vás.

Zdroj: Facebook

S těmito experty pak můžete pořádat odborné diskuse, zapojit je do oblíbených otázek a odpovědí, a zvýšit tím zájem ostatních uživatelů.

Zdroj: Facebook

Facebook také přidává možnost vyhledávat experty na konkrétní témata mimo skupinu. Tyto uživatele pak můžete oslovit a nabídnout jim, aby se přidali do vaší skupiny.

Aktuálně je novinka zaměřená na oblast her a fitness, ale pokud se osvědčí, Facebook ji rozšíří i do dalších oblastí.

Zdroj: Social Media Today

A nakonec Facebook zavádí nové automatické pozvánky. Ty umožní správcům stránek, kteří jsou současně správci skupin, pozvat nejangažovanější sledující a fanoušky, aby se stali členy skupiny.

Tato novinka představuje nový zajímavý způsob, jak budovat komunitu na Facebooku. Užitečná bude jak pro firmy a značky, tak pro jejich fanoušky.

Zdroj: Facebook

Podrobnosti se dozvíte v článku Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře