Facebook přidává doporučení na nové moderátory skupin

11. 12. 2019KomunityNovinky

Být moderátorem nebo správcem velkých skupin na Facebooku není jednoduché. Dost často jde o časově náročnou roli, která má za úkol rozvíjet diskuze ve skupině a dohlížet nad jejím chodem, aby vše fungovalo podle pravidel tak, jak má. Najít nové kandidáty na řízení komunity tak může být obtížné. Facebook ale nyní přichází s novou funkcí, která vám vhodné moderátory doporučí.

Novinka funguje tak, že Facebook identifikuje z vašich členů skupiny nejvhodnější uživatele pro roli moderátora. Vybírá na základě toho, jak často členové do skupiny přispívají, jak moc jsou aktivní a jak intenzivně v komunitě komunikují.

Jestli máte funkci k dispozici, si můžete zkontrolovat v nastavení skupiny v sekci Nástroje pro správu. Přejděte na Přehledy za posledních 28 dnů a přejeďte prstem doleva. Zde by se vám měla objevit nová záložka Navrhovaní moderátoři a z nich si už můžete vybrat vhodného kandidáta.

Kromě výběru moderátorů z řad příznivců můžete nejvěrnější členy skupiny touto formou ocenit a upevnit jejich angažovanost.

Pokud se rozhodnete některého z členů do vašeho týmu vybrat, určitě si důkladně prostudujte jeho profil. Teprve poté ho vyzvěte, aby se stal moderátorem. Tento krok je velmi důležitý z hlediska bezpečnosti skupiny a samozřejmě vyžaduje i určitou dávku důvěry.

Nová funkce je k dispozici pro iOS a Android malému vzorku uživatelů a postupně ji bude Facebook rozšiřovat celoplošně.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře