Facebook přináší několik možností personalizace reklam

28. 11. 2019Novinky

Facebook přichází s více možnostmi strojového učení, díky kterým zlepší personalizaci reklam. Umožní například dynamický výběr formátů reklam a textu v každém zobrazení.

Dynamické formáty a kreativa

Inzerenti teď budou moci uživatelům automaticky zobrazovat různé personalizované formáty reklam. Funkcionalita pracuje na základě strojového učení a různým uživatelům zobrazí různé reklamy. Možnost bude přístupná při tvorbě dynamických reklam s reklamním účelem prodej z katalogu, návštěvnost a konverze. K dispozici bude jak ve Správci reklam, tak v rozhraní API.

Optimalizace textů v reklamách

Facebook minulý měsíc uvedl responzivní funkci reklamy, která umožňuje zadávat více textových možností do pole pro primární text, nadpis a popis. Týká se to vytváření reklam s jedním obrázkem nebo videem za účelem návštěvnosti, instalace aplikací nebo získání konverzí.

Automaticky přeložené jazyky

Ve Správci reklam budete moci u reklam obsahujících jeden obrázek nebo jedno video přidávat i různé jazyky, do kterých se sdělení automaticky přeloží, aby oslovilo mezinárodní publikum. Automatickým vytvářením překladů do klíčových řečí urychlí Facebook proces nastavení kampaně a zároveň vám ale ponechá kontrolu nad náhledy jednotlivých reklam.

Koho by to mělo zajímat?

Pro menší organizace může být vytváření vysoce personalizovaného obsahu poněkud náročné, zejména pokud jde o čas a peníze. Díky využití strojového učení k dynamickému výběru formátů reklamy, kreativy a textu můžete efektivněji vést kampaně a oslovit správné publikum ve správný čas a s menším úsilím.

Podrobnosti si přečtěte v článku Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře