Facebook zavádí síť pro studenty a řadu nových aplikací

2. 6. 2020Novinky

Facebook přichází s několika novými aplikacemi a platformami. Jednak experimentuje s novou sociální sítí pro studenty, která by měla sloužit konkrétním univerzitním komunitám. Chystá také novou aplikaci pro milovníky her. Dále zavádí aplikaci pro jednodušší hovory po telefonu nebo aplikaci, která se snaží zvýšit potenciál zapojení sledování v reálném čase.

Facebook Campus

Sociální síť Facebook Campus by měla být exkluzivním místem pro studenty z určitých vysokoškolských společenství. Facebook sám totiž vznikl v prostředí univerzity a nyní se chce vrátit na místo činu.

V testovací verzi je vidět, že do aplikace se bude možné přihlásit prostřednictvím univerzitního e-mailu. Pak uživatel získá přístup ke speciálním skupinám, událostem a dalším funkcím.

Facebook Gaming

Herní aplikace Facebook Gaming má zase přinést milovníkům her a streamerům ještě více zábavy. Uživatelé tu mohou hrát hry, připojit se k různým herním skupinám, dívat se na videa populárních streamerů a mnoho dalšího. Aplikace je v současné době k dispozici jen pro Android, ale brzy by měla být dostupná i pro iOS.

Zdroj: play.google.com

CatchUp

Další nová aplikace s názvem CatchUp se zaměřuje na volání mezi přáteli. V čem se liší oproti Messenger Rooms nebo jiným podobným aplikacím pro skupinové hovory? V CatchUp snadno uvidíte, kteří přátelé mají zrovna náladu si povídat.

V aplikaci se vám zobrazí, kdy jsou vaši přátelé online a připravení na hovor. Také se můžete připojit k už probíhajícím skupinovým voláním. Výhodou je, že si nemusíte domlouvat schůzky, abyste někomu mohli zavolat. Jednoduše uvidíte, že dotyčný právě je nebo není k dispozici.

V aplikaci si můžete nastavit také vlastní status a vytvářet skupiny. CatchUp má i funkci automatického updatu statusu, když se připojíte přes Bluetooth.

Zdroj: SocialMediaToday

Aplikace CatchUp je už dostupná v AppStore i Google Play.

Venue

Další aplikace s názvem Venue má za cíl zvýšit engagement během sledování videí v reálném čase. Živá vysílání jsou navzdory všem funkcionalitám stále spíš sólo záležitostí, proto vášniví fanoušci hledají způsoby, jak se lépe propojit s ostatními fanoušky a experty, kteří mají co dočinění s jejich oblíbenou událostí.

Zdroj: SocialMediaToday

Aplikace Venue poskytne interaktivní druhou obrazovku s odborníky, která se bude soustředit na klíčové momenty dané události. Tito odborníci z řad novinářů, sportovců nebo analytiků nabídnou komentáře, interaktivní ankety, krátké chaty a podobně.

Během vysílání budou moci také vytvářet „Momenty“, kterými může být například zajímavá diskuse. Fanouškům následně přijde oznámení o novém momentu a oni se sami rozhodnou, jestli se ho zúčastní, či nikoliv.

Další aplikace

S vývojem mobilních aplikací Facebook v poslední době opravdu nezahálel a zavedl k tomu ještě dalších pět aplikací:

  • Kit nabízí rozšířené možnosti zasílání zpráv prostřednictvím Apple Watch.
  • Hobbi umožňuje sbírat obrázky kreativních koníčků a třídit je do tabulek podle osobního rozvoje.
  • Whale umožňuje tvořit vlastní meme obrázky ze zjednodušených šablon a nástrojů.
  • AUX je DJ aplikace, pomocí níž se uživatelé snaží dostat svou píseň do skupinového playlistu.
  • Bump je chatová aplikace, jejíž cílem je představit studenty ostatním v jejich okolí.
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře