Facebook ruší generátor kódů

5. 4. 2023Novinky

V rámci širší aktualizace nastavení zabezpečení vyřazuje Meta z provozu generátor kódů na Facebooku. Ten přestane být k dispozici pro přihlašování do aplikace již brzy.

Generátor kódů je součástí dvoufázového ověření a umožňuje přihlásit se na Facebook pomocí jiného zařízení díky speciálně vygenerovanému šestimístnému kódu. Facebook v současnosti rozesílá upozornění, že generátor kódů brzy zmizí a že by uživatelé měli přejít na jinou formu dvoufázového ověření.

Tu už většina lidí stejně používá. Generátor kódů je totiž funkční pouze tehdy, když jste přihlášení na jiném zařízení, takže není vždy k dispozici a je podle Mety také náchylný k hackerským útokům.

Zdroj: Matt Navarra

Pokud tedy stále používáte pouze generátor kódů, doporučujeme změnit zabezpečení aplikace na jinou formu. Nastavíte jej touto cestou (lze pouze na desktopu): MenuNastavení a soukromí Nastavení Zabezpečení a přihlašování Použít dvoufázové ověření.

Přečtěte si také, jak funguje dvoufázové ověření na Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře